Çikolata Kaplamalı Donutlar
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 100 gr. tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- Yarım su bardağı kadar süt
Donut nasıl yapılır?
- Kuru malzemeleri una ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğurun.
- Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı. (Ben mutfak robotunda yoğurdum)
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.
- İki katına çıkan hamuru alıp elinizde hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahın üzerine koyun. Üzerine de hafif un serpip merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.
- Hamuru önce bardakla yuvarlaklara kesin. Daha sonra yuvarlakların ortasını küçük bir kapakla veya sürpriz yumurta kabıyla kesip küçük simitler oluşturun. Ben Belgin’ciğimin hatırası kalıplarla kestim.
- Simitleri bir tepsiye dizip üzerini örtün ve yeniden mayalanmalarını bekleyin.
- Mayalanan simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Şekerli bir hamur olduğu için çok çabuk kızarıyor.
- Kızaran halkaların üzerine bolca pudra şekeri serpip sıcak sıcak servis edin.
- Üzerine erimiş çikolata dökün veya donutları direkt çikolataya batırın