Çikolata Kaplamalı Atıştırmalık

Malzemeler

2 su bardağı hindistan cevizi

30-35 gr tereyağ

1/2 su bardağı badem yada fındık tozu( isterseniz ceviz, fındık veya fıstıkları parçalayıpda koyabilirsiniz)

5-6  yemek kaşığı kadar süt reçeli

Üzeri için;

1oo gr bitter çikolata

 

Yapılışı

1) Çikolata hariç tüm malzemeleri karıştırın tereyağı oda sıcaklığında olacak

2) Kurabiye hamurunu yoğurdunuz gibi bu karışımı da o şekilde yoğurun

3) Karışım şekil verilecek kıvama geldiğinde yoğurmayı bitirin ve dilediğiniz şekli verin.

4) Çikolatanızı 2 yemek kaşığı süt ile bir kaba alarak benmari usulü eritin.

5) Şekli verdiğiniz cocostarlarınızı her tarafını çikolata ile kaplayın

6) Çikolatanız artarsa temiz bir poşetle cocostarların üzerine şekil vererek sıkabilirsiniz

En az 2-3 saat dolap da dinlendikden sonra servise hazırdır.

Lezzeti gerçekden çok güzel. Pişman olmazsınız inş

NOT: Karışımda şeker kullanmıyoruz.  Çünkü sütlü şerbet şeker oranını güzel dengeliyor. Kullandığınız malzemeler kıvamında farklılık oluşturabilir.Mesela benim sütlü şerbetin kıvamı  biraz daha cıvıkdı. Farklı bir kıvam olursa kendiniz tahmini olarak ölçülerde değişiklik yapabilirsiniz. Her haliyle lezzetli oluyor