Cevizli Top Kadayıf
Muhteşem bir kadayıf tarifi!
Malzemeler (18 kişilik)
- 500 gr. taze tel kadayıf
- 1 su bardağı zeytinyağı ( diğer sıvıyağla veya tereyağıyla da olur)
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Çeyrek limon
- Yarım çay kaşığı tuz
Nasıl yapılır?
- Öncelikle şeker, su, tuz ve limonu tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın. Sona doğru içindeki limonu kaşıkla bastırıp sıkın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şerbetin çok koyu olmamasına dikkat edin.
- Kadayıfı derin bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle parçalayarak karıştırın. Çok küçük parçalara ayırmanıza gerek yok.
- Birer tutam kadayıf alıp 12 li muffin kalıbına yerleştirin. Bir su bardağının arkasıyla bastırın. Üzerlerine bir kaç parça ceviz koyun.
- En üste yeniden birer tutam kadayıf koyup, tekrar bardakla iyice bastırın.
- 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
- Kadayıfları bir tepsiye ters çevirin. Boşluk bırakmadan dizin. Ben dikdörtgen borcama dizdim.
- Sıcak kadayıfların üzerine soğuk veya çok ılık şerbeti dökün.
- 3-4 saat dinlenen tatlılarımız servise hazır.