Cevizli Top Kadayıf

balls sweet

Muhteşem bir kadayıf tarifi!

Malzemeler (18 kişilik)

  • 500 gr. taze tel kadayıf
  • 1 su bardağı zeytinyağı ( diğer sıvıyağla veya tereyağıyla da olur)
  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon
  • Yarım çay kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

  • Öncelikle şeker, su, tuz ve limonu  tencereye alıp karıştırın. Kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın. Sona doğru içindeki limonu kaşıkla bastırıp sıkın. Şerbeti soğumaya bırakın. Şerbetin çok koyu olmamasına dikkat edin.
  • Kadayıfı derin bir kaba alıp üzerine yağı dökün. Elinizle parçalayarak karıştırın. Çok küçük parçalara ayırmanıza gerek yok.
  • Birer  tutam kadayıf alıp 12 li muffin kalıbına yerleştirin. Bir su bardağının arkasıyla bastırın. Üzerlerine bir kaç parça ceviz koyun.
  • En üste yeniden birer tutam kadayıf koyup, tekrar bardakla iyice bastırın.
  • 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Kadayıfları bir tepsiye ters çevirin. Boşluk bırakmadan dizin. Ben dikdörtgen borcama dizdim.
  • Sıcak kadayıfların üzerine soğuk veya çok ılık şerbeti dökün.
  • 3-4 saat dinlenen tatlılarımız servise hazır.