Çavdarlı Kurabiye Tarifi
Hem sağlıklı, hemde çok leziz bir kurabiye...
Malzemeler
- 125 gr. Tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı çavdar unu
- 2.5 su bardağı normal un
- 1 su bardağı iç ceviz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Nasıl yapılır?
- Çavdar unu,beyaz unun 1 bardağı ve soğuk tereyağını robottan geçirin.
- Kalan un haricindeki bütün malzemeleri koyup karıştırın. Kalan unu da azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Altına ve üstüne hafif un serpip hamuru 6-7 mm. kalınlığında merdaneyle açın.
- Küçük kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlanmamış tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında bisküvileri hafif pembeleşene kadar pişirin.