Çavdarlı Kurabiye Tarifi

Hem sağlıklı, hemde çok leziz bir kurabiye...

Malzemeler

  • 125 gr. Tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı  çavdar unu
  • 2.5 su bardağı normal un
  • 1 su bardağı iç ceviz
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Nasıl yapılır?

  • Çavdar unu,beyaz unun 1 bardağı ve soğuk tereyağını robottan geçirin.
  • Kalan un haricindeki bütün malzemeleri koyup karıştırın. Kalan unu da azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Altına ve üstüne hafif un serpip hamuru 6-7 mm. kalınlığında merdaneyle açın.
  • Küçük kurabiye kalıplarıyla kesin ve yağlanmamış tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında bisküvileri hafif pembeleşene kadar pişirin.