Bayrama Özel Bardak Tatlısı
Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
- 4,5 su bardağı un
Ayrıca: ceviz içi
Üzerine sürmek için: tereyağı ve zeytinyağı karışık
Şerbeti için
- 3.5 su bardağı su
- 3.5 su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin.
- Dinlenen hamurun 12 parçasını teker teker nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip üst tüste koyun.
- Hamur katlarının açarken ayrılmaması için elinizin ayasıyla her yerine orta sertlikte bastırarak biraz büyütün. Daha sonra merdaneyle her yöne açma hareketleri yaparak, orta büyüklükte bir tepsi kadar büyütün.(4-5 mm. kalınlığında olacak)
- Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin.
- Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatın ve tepsiye dizin. Tepsiye sığmazsa sıkıştırarakta yerleştirebilirsiniz.
- Üzerine bolca yağ sürüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.
- Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın.
- Şerbeti hazırlayın. Orta kıvamda bir şerbet olmalı. Şerbeti ılık olarak tatlının üzerine dökün.