Bayrama Özel Bardak Tatlısı

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
  • 4,5 su bardağı un

Ayrıca: ceviz içi

Üzerine sürmek için: tereyağı ve zeytinyağı karışık

Şerbeti için 

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu

Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin.
  • Dinlenen hamurun 12 parçasını teker teker nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip üst tüste koyun.
  • Hamur katlarının açarken ayrılmaması için elinizin ayasıyla her yerine orta sertlikte bastırarak biraz büyütün. Daha sonra merdaneyle her yöne açma hareketleri yaparak, orta büyüklükte bir tepsi kadar büyütün.(4-5 mm. kalınlığında olacak)
  • Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin.
  • Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatın ve tepsiye dizin. Tepsiye sığmazsa sıkıştırarakta yerleştirebilirsiniz.
  • Üzerine bolca yağ sürüp 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.
  • Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın.
  • Şerbeti hazırlayın. Orta kıvamda bir şerbet olmalı. Şerbeti ılık olarak tatlının üzerine dökün.

Diğer tatlı tariflerimiz için BURAYA bakınız