Antakya Kurabiyesi (Kömbe)
Antakya’nın Kömbe Kurabiyesi
Malzemeler
- Yarım paket tereyağı( 125 gr)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su ve süt yarı yarıya
- 1 yemek kaşığı kömbe baharatı (tarçın,yeni bahar,muskat,karanfil, zencefil, mahlep, dövülmüş damla sakızı)
- 1 paket kabartma tozu
- 5.5 su bardağına yakın tepeli un
Kömbe kurabiye nasıl yapılır?
- Tereyağını eritip yoğurma kabına alın.
- Zeytinyağı, su ve süt karışımı, şeker ve kömbe baharatını ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozunu ilave edin. Unu bardak bardak ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve susama batırın.
- Kerebiç kalıplarının içine koyup elinizle bastırın. Yavaşça tepsiye ters çevirip kalıptan ayırın.
- 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kömbeleri sürün.
- Fırına sürdükten hemen sonra ısıyı 160 dereceye düşürün.
- Üzerleri pembeleşene kadar aynı ısıda fırında tutun.
- Bu kurabiye uzun süre dayanıyor. Eğer mutfağınız çok nemliyse, kömbeleri kapaklı bir kavanozun içine koyup, hava almasını engelleyin.