Malzemeler;
- 1 litre süt
- 125 gram tereyağı
- 3 cay bardağı un
- 2 cay bardağı su
- 3,5 cay bardağı seker
- 1 cay kasığı damla sakızı veya 1 paket vanilya
Çikolatalı sosu için;
- 125 gram tereyağı
- 75 gram bitter çikolata
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı;
- Yağı tencerede eritin, un ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü, suyu, şekeri, dövülmüş damla sakızını ilave edin.
- Muhallebi kıvamına gelinceye kadar, çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alın, 10 dakika mikserle çırpın.
- Muhallebiyi bir borcama dökün.
- Çikolatalı sos için, yağı eritin, içine çikolatayı koyun ve ocaktan alın.
- Biraz ılınınca içine kakaoyu, yumurtayı koyun ve çırpın.
- Sosu muhallebinin üzerine dökün, soguyunca buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.