Malzemeler;

  • 1 litre süt
  • 125 gram tereyağı
  • 3 cay bardağı un
  • 2 cay bardağı su
  • 3,5 cay bardağı seker
  • 1 cay kasığı damla sakızı veya 1 paket vanilya

Çikolatalı sosu için;

  • 125 gram tereyağı
  • 75 gram bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı;

  • Yağı tencerede eritin, un ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü, suyu, şekeri, dövülmüş damla sakızını ilave edin.
  • Muhallebi kıvamına gelinceye kadar, çırpma teliyle sürekli karıştırarak pişirin.
  • Pişen muhallebiyi ocaktan alın, 10 dakika mikserle çırpın.
  • Muhallebiyi bir borcama dökün.
  • Çikolatalı sos için, yağı eritin, içine çikolatayı koyun ve ocaktan alın.
  • Biraz ılınınca içine kakaoyu, yumurtayı koyun ve çırpın.
  • Sosu muhallebinin üzerine dökün, soguyunca buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.