Taze patates ve soğanlı omlet

Aslında çok kolay olan bu tarif, taze patatesin yoğunlu ile günün her saati ağzınızda güzel bir lezzet bırakacaktır. Görsel olarak masaya katacağı zenginlik de yanınıza kâr kalacak.

Tazepatatesvesoganliomlet

Taze patates ve soğanlı omlet tarifini vermeden önce, bazı hileleri aktarmakta fayda olabilir. Pişirdiğiniz omletin dokusu, pişirme süresi ve hızı ile doğrudan ilişkilidir. Omleti pişirirken ateşi en düşükte tutun, böylelikle kenarlar çabuk pişmeyecek ve hatta yanmayacaktır. Ayrıca, taze patates ve soğanın yanına, her türlü mevsim sebzesi eklemek de lezzeti artırır. Örneğin, küçük mantarlar ya da hafif kızartılmış brokoli de lezzeti artıran unsurlar arasında.

Malzemeler:

- 350 gr. taze patates

- 4 yemek kaşığı zeytinyağı

- 3 dal taze soğan

- 4 adet yumurta

- Tuz ve karabiber

Ve taze patatesli ve soğanlı omletin tarifi;

350 gr. taze patatesi önce yıkayın ve ardından halka halka kesin. Her dilim yaklaşık 2 santimetre kalınlığında olmalı. Bir teflon tavada 4 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın ve patatesleri her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın. Ardından ateşi azaltın ve patateslerin ortalarının da kızarmasına imkan tanıyın. Eğer patatesler hızlı şekilde kahverengi bir renk alıyorsa, ateşi azaltın ve tavanın kapağını kapatın.

3 adet taze soğanı doğrayın ve patateslere ekleyin ve hafifçe yumuşamasını sağlayın. Artık fırının ızgara tarafını yakabilirsiniz. Bu arada 4 yumurtayı hafifçe çırpın ve tuz, karabiber ve isteğe göre 1 çay kaşığı taze kesilmiş tarhun otunu karışıma ekleyin.

Ardından karışımı patates ve soğanların bulunduğu tavaya ekleyin. Ateşin altını kısın ve düşük ısıda yumurtaların dış kısmı hafifçe çıtır olana kadar pişirin. Omletin merkezi hala sıvı olacaktır. Tavayı yaktığınız fırına koyun ve 2-3 dakika ızgaralayın. Omletiniz hazır. Birkaç dakika dinlenmeye bırakın, ardından dilimleyin ve servis edin.

Taze patates ve soğanlı omletin tarifi iki kişiliktir.

Muzlu cevizli kek tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: theguardian