Reçelli Donut Tarifi
- 500 gr. un
- Çeyrek çay kaşığından daha az tuz
- 50 gr. maya
- 1/8-1/4 lt. süt
- 2-3 yumurta sarısı
- 50 gr. şeker
- 75 gr. yag
- 1 paket vanilya
- Iç Harc:
- Böğürtlen reçeli (isteyen vanilya veya baska recel kullanabilir)
- putra sekeri veya seker
Hazırlanışı
Un elenir ve maya ile karışır ardından yağ ile karışmış ısınmış süt eklenir tekrar karışır.Kalan diğer malzemelerde eklendikten sonra mikserle 5 dak. çırpılır. Hamur hazirlandiktan sonra sicak bir yerde bekletilir,hamur gözle kabardigi görülecek kadar dinlenmeli. Hamur kabardiktan sonra unlanmis tezgahin üzerinde dekrar el ile biraz yogrulur ve 16 yuvarlak beze sekli verilir.Yalniz dikkat etmek gerekiyor bezelerde yirtik olmamasi gerekiyor.Üzeri unlanır,bezle kapatilir ve tekrar dinlendirilir kabarincaya kadar. Kızartma tenceresine yağ eklenip ısınmaya bırakılır. Mutfak kagidinin üzerine konur.Bezeler sicakken sekere veya pudra sekerine bulanir.Recel süzgecte süzüldükten sonra krema torbasına konur ve bezenin yan tarafından yani biraz beyaz kalan tarafindan recel icine s1kilir.Soğuduktan sonra servis yapılır