Krem şantili çilekli krep tarifi

İlkbaharın yavaş yavaş etkisini göstermeye başladığı şu günlerde, yaz meyveleri de rafları süslemeye başladı. Bunlardan büyük heyecanla beklenenlerinden bir tanesi de çilek. Çilek ile yapabileceğiniz mükemmel bir lezzet, konuklarınızı kesinlikle memnun edecek. Çilekli krep yapımı da gerçekten kolay...

krem-santili-cilekli-krep

Malzemeler:

Krep için:

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı un

- 1/8 çay kaşığı tuz

- 1 su bardağı süt

- 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilecek)

Çilek dolgusu için:

- 1 kg. çilek (yarım fincan kahverengi şeker ile karıştırılacak)

- 2 su bardağı krem şanti ya da ekşi krema

- Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:

Öncelikle işe krepi yapmakla başlayın. Bunun için bir kabın içine yumurtaları, unu, tuzu ve tereyağını koyarak çırpın.

Karışım pürüzsüz bir hale geldikten sonra yavaş yavaş sütü ekleyin ve çırpmaya devam edin.

İyice çırptıktan sonra karışımı 30 dakika buzdolabında dinlendirin.

Sırada kreplerin pişirilmesi var. Önce 20 santimetre çapında bir tavayı orta derecedeki ocakta ısıttıktan sonra tavayı fırça kullanarak tereyağı ile yağlayın.

Krep karışımını birer kepçe ile tavaya dairesel hareketlerle yayın. Kabarmaya başlayan krepi ters çevirin ve diğer tarafınında pişmesini sağlayın.

Bu işlemi, krep karışımı bitene kadar tekrarlayın. Krepler piştikten sonra, esmer şekerle tatlandırılmış çilekleri dörde bölün.

Mikser yardımıyla krem şantiyi çırparak hazırlayın. Krepleri açın ve ortasına, bir spatula yardımıyla krem şantiyi sürün ve üzerine çilekleri yerleştirin.

Krepleri kıvırın, üzerini çilek ve pudra şekeriyle süsleyin. Arzu ederseniz eritilmiş çikolata sosu da

kullanabilirsiniz.

Meyve şişleri için tıklayın