Kabaklı Pankek

10600559_10152740951065555_4661598076053581184_n

Kabaklı Pankek

Malzemeler:

  • 2 küçük kabak
  • 2 su bardağı süt
  • 3 küçük yumurta
  • Bir çay bardağı beyaz peynir rendesi
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir çay kaşığı zerdeçal
  • 2.5 su bardağı un
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

  • Kabakları ve peyniri rendeleyin.
  • Maydanozu varsa dereotunu doğrayın. (çok yakışırdı ama benim dereotum yoktu)
  • Yumurtaları kırın. Baharatlarını ekleyin.
  • Sütü ve yağı ilave edip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
  • Kek kıvamında bir hamur olmalı fakat çok katı olursa lezzetinde eksilme olur.
  • Küçük bir tavayı yağlayıp ısıtın. Hamurdan  birer kepçe  tavaya koyarak, harlı olmayan ateşte arkalı önlü kızartın.
  • İnce dökerseniz daha çabuk pişer.
  • İsterseniz geniş bir tavaya fazla miktarda dökerek pişirebilirsiniz.