Kabaklı Pankek
Kabaklı Pankek
Malzemeler:
- 2 küçük kabak
- 2 su bardağı süt
- 3 küçük yumurta
- Bir çay bardağı beyaz peynir rendesi
- Bir tutam maydanoz
- Bir çay kaşığı zerdeçal
- 2.5 su bardağı un
- Bir paket kabartma tozu
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
- Kabakları ve peyniri rendeleyin.
- Maydanozu varsa dereotunu doğrayın. (çok yakışırdı ama benim dereotum yoktu)
- Yumurtaları kırın. Baharatlarını ekleyin.
- Sütü ve yağı ilave edip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip çırpıcıyla karıştırın.
- Kek kıvamında bir hamur olmalı fakat çok katı olursa lezzetinde eksilme olur.
- Küçük bir tavayı yağlayıp ısıtın. Hamurdan birer kepçe tavaya koyarak, harlı olmayan ateşte arkalı önlü kızartın.
- İnce dökerseniz daha çabuk pişer.
- İsterseniz geniş bir tavaya fazla miktarda dökerek pişirebilirsiniz.