Keçi peynirli omlet tarifi
Ailecek yapılan keyifli bir kahvaltı sofrasını keçi peynirli omlet ile taçlandırın. Peynirsiz asla diyenlerdenseniz keçi peynirli omlet tam ağzınıza layık bir tarif.
Bu omletin en güzel yanlarından bir tanesi, pişirmeden ekleyeceğiniz keçi peyniri ve baharat birleşeni. Krema ve baharat ile çıtır hale gelecek olan keçi peynirli omlet, kahvaltı sofrasında sabırsızlanmanıza neden olacak.
Malzemeler:
- 50 gr. keçi peyniri (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 2 yemek kaşığı taze doğranmış yeşil baharatlar (maydanoz, fesleğen ve biberiye gibi)
- 3 büyük yumurta
- 2 çay kaşığı süt
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/8 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Yapılışı:
Küçük bir kapta silikon spatula ile keçi peynirini ezin ve taze doğradığınız baharatlarla karıştırarak beklemeye alın. Ardından yumurtalar, süt, tuz ve karabiberi bir kapta çırpın. 20 santimetre çapında yapışmaz bir tavada tereyağını eritin ardından çırpılmış yumurtayı tavaya boşaltın. Silikon spatula ile 2-3 dakika karıştırın.
Tavayı hafifçe sallayarak ve spatulayı kullanarak, yumurtalı karışımın eşit yayılmasını sağlayın. Yumurtanın üst kısmı kremalı bir görünüme kavuşmalı. Sırada keçi peyniri ve taze baharat karışımını yumurtaya eklemek var. Bir kaşık yardımıyla keçi peynirini yumurtanın ortasına doğru eşit şekilde yayın. Tavayı ocaktan alın, spatulayı kullanarak ve kenarlardan başlayarak yumurtayı keçi peynirli karışım arada kalacak şekilde katlayın.
Spatula yardımıyla keçi peynirli omleti servis tabağına alın ve üzerini yeşil baharatlarla süsleyin.
Unutmayın, hafta sonu kahvaltı sofralarında keçi peynirli omlete terayağlanarak fırınlanmış küçük patatesler harika eşlik edecektir.
Fotoğraf kaynak: chowhound