Patatesli krep tarifi
Patatesli krep, dumanı üzerinde tüterek kahvaltı sofranızı taçlandıracak. Taze soğanla harmanlanan patates, puf puf lezzetiyle iştahınızı kabartmaya yetecek.
Malzemeler:
- 3 adet patates
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kadar kıyılmış taze soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın ve rendeleyin.
Ardından derin bir kabın içerisinde yumurta, taze soğan, rendelenmiş kaşar ve patatesi karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek, kek kıvamında hamur elde edinceye dek karıştırmaya devam edin.
Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yuvarlayıp üzerinden hafifçe bastırarak şekil verin.
Şekillendirdiğiniz patatesli krepleri orta ateşte kızartın.
Afiyet olsun.