Tatlı krep tarifi

Tatlı krep tarifi , reçel ve bal eşliğinde kahvaltılarınızın eşsiz lezzeti olacak. Çok basit olmasının yanı sıra tadı da efsane bir lezzet.

tatli-krep-tarifi

Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 2 su bardağı süt

- Yarım su bardağı su

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1.5 su bardağı un (silme olacak)

- 2 yemek kaşığı şeker

- 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Derin bir kapta sıvı malzemeleri karıştırın ve tuzunu ilave edin.

Ardından unu eleyerek karışıma ekleyin.

Akışkan bir hamur olması gerekiyor.

Teflon tavanızı hafif yağlayın. Isınan tavaya bir kepçe yardımı ile krep hamurundan dökün ve hamurun tavaya yayılmasını sağlayın.

Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepi ters çevirin.

Krepleri ister reçelle, ister balla veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyle beraber tüketebilirsiniz.