Ekmek çanağında yumurta tarifi
Ekmek çanağında yumurta, görkemli bir kahvaltılık tarifi. Bayatlamak üzere olan ekmeğin başına gelebilecek en mükemmel lezzet. Bu tarif hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle sizi mest edecek…
Malzemeler
- 4 adet küçük boy yuvarlak ekmek veya hamburger ekmeği
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet orta boy yeşil biber
- 2 dal taze soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Ekmeklerin üstleri kesin ve içlerini oyarak çanak elde edin.
Yeşil biberleri yarım ay şeklinde kesin. Ayıklanmış taze soğanları ince ince doğrayın.
Zeytinyağı ve tereyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
Ardından yeşil biber ve taze soğanları ekleyerek orta ateşte soteleyin. Tuz ve taze karabiber ekleyerek ocaktan alın.
Daha sonra yeşil biberli karışıma rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız peynirli karışımı ekmek içlerine paylaştırın. İçlerine birer adet yumurta kırın.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, yaklaşık 20 dakika yumurtalar katı bir kıvam alana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız sıcak ekmek çanaklarını kekik veya maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.