Pastırmalı Tuzlu Kek

10568897_10152691113535555_4821497332363767634_n

PASTIRMALI TUZLU KEK

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
  • Bir su bardağının üçte ikisi oranında zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 50 gr küçültülmüş pastırma
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 adet kapya biber
  • Bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yumurta, ayran ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp çırpın.

Hazırlanışı

  • Rendelenmiş peynir, doğranmış pastırma, ince doğranmış dereotu ve maydanoz, küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  • Son olarak, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak.
  • Hamuru yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına dökün. Ben baton kek kalıbı kullandım. Üzerine çörekotu serpin. 190 derecedeki soğuk fırına sürün.
  • Kek kabarmaya başlayınca ısıyı önce 170 dereceye, kek kızarmaya başlayınca da 150 dereceye düşürün.
  • Üzeri nar gibi kızaran keke kürdan testi yapıp fırından alın.
  • En az 20 dakika dinlenen kekimiz servise hazırdır
  • Afiyet şifa olsun.