Pastırmalı Tuzlu Kek
PASTIRMALI TUZLU KEK
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı koyu kıvamlı ayran
- Bir su bardağının üçte ikisi oranında zeytinyağı
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 50 gr küçültülmüş pastırma
- 100 gr beyaz peynir
- 1 adet kapya biber
- Bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu
- 2 çay kaşığı tuz
- Yumurta, ayran ve zeytinyağını karıştırma kabına alıp çırpın.
Hazırlanışı
- Rendelenmiş peynir, doğranmış pastırma, ince doğranmış dereotu ve maydanoz, küp küp doğranmış kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Son olarak, un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Koyu kıvamlı bir kek hamuru olacak.
- Hamuru yağlanmış tepsiye veya kek kalıbına dökün. Ben baton kek kalıbı kullandım. Üzerine çörekotu serpin. 190 derecedeki soğuk fırına sürün.
- Kek kabarmaya başlayınca ısıyı önce 170 dereceye, kek kızarmaya başlayınca da 150 dereceye düşürün.
- Üzeri nar gibi kızaran keke kürdan testi yapıp fırından alın.
- En az 20 dakika dinlenen kekimiz servise hazırdır
- Afiyet şifa olsun.