Domates soslu sucuk tarifi

Pazar sabahları aile üyelerinin birlikte yaptıkları kahvaltı en büyük keyiflerden biridir. Pazar günlerinin geç kahvaltılarında çeşitler de boldur. İşte bu çeşit fazlalığına katkı yapacak bir başka kahvaltılık da sucuk. Üstelik domates sosu ile yapıldığında Pazar sabahının keyifli lezzetlerinden biri haline geliyor.

domatessolusuvcuk

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezleri arasında bulunan sucuk, klasik pişirme yöntemlerinin yanı sıra domates soslu olarak yapıldığında lezzetine lezzet katıyor.

Malzemeler:

- 1/2 kuru soğan

- 1 adet acı yeşil sivri biber

- Bir kangal acılı doğal sucuk

- 2 büyük domates

- 1/2 yemek kaşığı domates salçası

- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

- Damak tadınıza göre tuz

Yapılışı:

Orta boy bir tavayı ocağa koyun ve sızma zeytinyağını ekleyin.

Sucukları istediğiniz şekilde kesin. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Ardından yeşil biberi ince inci kıyın.

Sonrasında sucuk, soğan ve biberi tavaya atın. Soğanlar altın rengini alana kadar birlikte orta ısıda pişirin.

Domateslerin kabuğunu soyun, doğrayın ve salça ile birlikte tavaya ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.

Domatesler salça ile birlikte yoğunlaşacak ve sos halini alacaktır. Tuz ekleyin ve sıcak sıcak servis edin.