Kabaklı Kaygana Tarifi

IMG_3463

Kabak yumuşak tabiatlı bir sebzedir. Vücudumuz için çok faydalıdır. Bu yüzden mümkün olduğunca sık tüketmeye gayret edelim...

Malzemeler (32 cm lik teflon tava için)

  • 3 yumurta
  • 1 orta boy kabak
  • 1 küçük soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Kabak ve soğanı rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın.
  • Maydanoz ve dereotunu doğrayıp ekleyin. Kaşar peyniri, un, karbonat ve baharatları da ekleyip harmanlayın.
  • En son yumurtaları kırıp karıştırın.
  • Yağı tavaya alıp kızdırın. Kabaklı harcı döküp yayın.
  • Ağzını kapatın. Altı kısıp alt taraf kızarana kadar pişirin.
  • Kayganayı düz bir kapak veya servis tabağı yardımıyla ters çevirin.
  • Diğer yüzünü de kızartıp ocaktan alın.
  • Yanında çay veya ayranla servis edin.