Kabaklı Kaygana Tarifi
Kabak yumuşak tabiatlı bir sebzedir. Vücudumuz için çok faydalıdır. Bu yüzden mümkün olduğunca sık tüketmeye gayret edelim...
Malzemeler (32 cm lik teflon tava için)
- 3 yumurta
- 1 orta boy kabak
- 1 küçük soğan
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yeteri kadar tuz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Kabak ve soğanı rendeleyin. Elinizle fazla suyunu sıkın.
- Maydanoz ve dereotunu doğrayıp ekleyin. Kaşar peyniri, un, karbonat ve baharatları da ekleyip harmanlayın.
- En son yumurtaları kırıp karıştırın.
- Yağı tavaya alıp kızdırın. Kabaklı harcı döküp yayın.
- Ağzını kapatın. Altı kısıp alt taraf kızarana kadar pişirin.
- Kayganayı düz bir kapak veya servis tabağı yardımıyla ters çevirin.
- Diğer yüzünü de kızartıp ocaktan alın.
- Yanında çay veya ayranla servis edin.