Empanada tarifi

Empanada geç bir kahvaltı için doyurucu ve pratik bir çözüm. Ayrıca eve gelen konuklarınız için de harika bir atıştırmalık. Kısacası; empanada hem yemeğe, hem de emeğe değer bir hamur işi.

empanada

Malzemeler:

- 81 gr. un

- 1/2 tatlı kaşığı tuz

- 125 gr. tereyağı (küp küp doğranacak)

- 1 adet yumurta

- 1/3 bardak su

- 1 yemek kaşığı beyaz sirke

İç harcı için;

- 3/4 bardak küp küp doğranmış sucuk

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 adet küçük boy kuru soğan (yemeklik doğranacak)

- 3 diş sarmısak

- 1 adet kırmızı dolmalık biber

- 1 adet defne yaprağı

- Yarım tatlı kaşığı tuz

- 1/4 tatlı kaşığı kuru kekik

- 225 gr. patates (küp küp doğranacak)

- 1 adet yumurta (1 yemek kaşığı suyla çırpılacak)

Hazırlanışı:

Geniş bir yoğurma kabına unu, tuzu ve yağı koyun.

Parmak uçlarınızla sıkıştırarak yağı ve unu karıştırın.

Küçük bir kasenin içinde yumurtayı, suyu ve sirkeyi çatalla çırpın.

Unlu karışımın üzerine dökün ve yoğurun üzerini kapatarak buzdolabınızda dinlendirin.

Bir tavaya sucukları koyun. Orta ateşte 2 dakika kadar pişirin. Kızaran sucukları başka bir tabağa alın. Tavaya soğanları ve zeytinyağını koyun.

Soğanların rengi kızarıp, iyice yumuşayana kadar 15 dakika pişirin. Sarımsağı, biberi, defne yaprağını, tuzu ve kekiği ekleyin.

Biberler yumuşayana kadar pişirin. Ardından patatesleri ekleyin ve karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika, patatesler hafif diri kalana kadar pişirin. En son sucuğu ekleyin. Karıştırın ve ocağın altını kapatın.

İç malzemesi soğuyana kadar bekleyin. Defne yaprağını içerisinden çıkarın.

Hamuru 12 parçaya bölün. Ellerinizi hafifçe unlayın. Unlu ellerinizle 12 bezeyi de top yapın. Yumuşamaması için buzdolabına koyun. Bezelerden birini alın. Üzerini hafifçe unlayın ve merdaneyle 12 cm. çapında bir hamur açın.

Açtığınız hamurun yarısına iç malzemesinden koyun. Hamurun diğer kısmını üzerine kapatın.

Parmaklarınızla kıvıra kıvıra kenarlarını kapatın. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın.

Fırın tepsisine börekleri yerleştirin. Hazırladığınız yumurtalı karışımı bir fırça yardımıyla üzerine sürün.

Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.

Biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz