Kahvaltılık krep kızartması

Kahvaltıya gelecek misafirinize farklı sunumda ve tarifte bir krep hazırlamak isterseniz, işte size güzel bir seçenek.

krepratifi

Malzemeler:

- 2 Yumurta

- 1 silme tatlı kaşığı tuz

- 1.5 Su bardağı süt

- 1 şişe soda

- 2 yemek kaşığı yağ

- 2 su bardağına yakın un

-Kızartmak için 2 adet yumurta ve yağ

Yapılışı

Sıvı malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve tuzunu ekleyin.

Ardından unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.

Akışkan bir hamur olması gerekiyor.Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.

Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.

İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.

Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla çevirin.

Krepi pişirmek için orta ateş tercih etmelisiniz.

Pişen krepleri ortadan ikiye bölün. Her bir parçanın köşesine bir dilim kaşar koyup, üçgen şeklinde kapatın.

2 adet yumurtayı çırpın ve üçgenleri kapanma yerinde tutarak yumurtaya bulayın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Not: Un farklılıkları hamurun kıvamında küçük değişikliklere yol açabilir. Eğer kıvam akışkan olmazsa, biraz su ilave edebilirsiniz.