Ev yapımı kaymak tarifi

Bal-kaymak ikilisinin efsane lezzet kombinasyonu olduğuna hiç şüphe yok. Özellikle bal-kaymak ikilisinden vazgeçemeyenler için ev yapımı kaymak son derece lezzetli bir öneri olacak.

ev-yapimi-kaymak

Malzemeler:

- 1 su bardağı süt

- 2 paket krema

- 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı:

Bir kaba tüm malzemeler koyularak telle çırpılır.

Karışan malzeme bir tavaya alınır ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.

Kaynayınca ateşten alınır cam, derin bir kaba dökülür.

Üzerine streç film ile kaymağın üzeri bastırılarak kapatılır.

Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır.

Tamamen soğuduğunda buzdolabına koyulur.

Kaymağınız bal ile servise hazır.