Frittata tarifi
Frittata bir italyan omleti. Kahvaltı sofralarının en pratik tariflerinden olan frittata, lezzetiyle sizi hayran bırakacak.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 9 adet mantar
- 9-10 dal kıyılmış maydanoz
- Tuz ve arabiber
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
Öncelikle mantarları haşlayın ve süzün. Haşlanan mantarları çok iri olmayacak şekilde doğrayın.
Fırınınızın ızgarasını açın ve 200 dereceye getirip ısınmaya bırakın.
Soğanı piyazlık, patatesi ve biberi küp şeklinde doğrayın. Tavaya sıvı yağı, patatesleri ve soğanı alıp, tuz ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
Patateslerin üzerine biberleri ekleyip hafifçe patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
Yumurtalara tuz, karabiber ve maydanoz ekleyin ve iyice çırpın.
Yumurtaları pişirdiğiniz sebzelerin üzerine dökün ve eşit dağılmasını sağlayın.
Fırına koyun ve 4-5 dakika yumurtalar kabarıncaya kadar pişirin.
Frittatanızı dilimleyerek servis yapabilirsiniz.