Patatesli Omlet Tarifi

recipe

Bu ara patates o kadar pahalı ki, patatesli tarifler verirken utanıyorum açıkçası ama merak etmeyin patatesler yeşermeye başlayınca mecburen düşürürler fiyatları :)

Malzemeler

  • 3 adet irice patates
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • Varsa 50 gr. kadar sucuk
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Peynir az tuzluysa biraz tuz (Peynir tuzluysa ayrıca tuza gerek yok)

Yapılışı

  1. Patatesleri küp küp doğrayıp buharda haşlayın. (Ben hep böyle yapıyorum ama bütün halde haşlanıp daha sonra da doğranabilir)
  2. Haşlanmış patatesler ılınınca içine rendelenmiş beyaz beynir, küçük doğranmış sucuk, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, pul biber, karabiberi ekleyip harmanlayın. Dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
  3. Fırın tepsisine karışımı döküp yayın.
  4. Ayrı bir yerde yumurta ve un ve çok az tuzu çırpıp patateslerin üzerine kaşıkla gezdirin.
  5. Arzu ederseniz en üste rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.
  6. 200 derecelik fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Sıcak servis edin.