Patatesli Omlet Tarifi
Bu ara patates o kadar pahalı ki, patatesli tarifler verirken utanıyorum açıkçası ama merak etmeyin patatesler yeşermeye başlayınca mecburen düşürürler fiyatları :)
Malzemeler
- 3 adet irice patates
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Varsa 50 gr. kadar sucuk
- Yarım demet maydanoz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Peynir az tuzluysa biraz tuz (Peynir tuzluysa ayrıca tuza gerek yok)
Yapılışı
- Patatesleri küp küp doğrayıp buharda haşlayın. (Ben hep böyle yapıyorum ama bütün halde haşlanıp daha sonra da doğranabilir)
- Haşlanmış patatesler ılınınca içine rendelenmiş beyaz beynir, küçük doğranmış sucuk, ince doğranmış maydanoz, zeytinyağı, pul biber, karabiberi ekleyip harmanlayın. Dilerseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.
- Fırın tepsisine karışımı döküp yayın.
- Ayrı bir yerde yumurta ve un ve çok az tuzu çırpıp patateslerin üzerine kaşıkla gezdirin.
- Arzu ederseniz en üste rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.
- 200 derecelik fırına sürüp, üzeri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak servis edin.