Soğanlı Kıymalı Bazlama
Malzemeler
- 500 gr. tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı instant maya
- Su, tuz
İç malzemesi
- 300 gr. Kıyma
- 3 adet orta boy soğan
- karabiber, kimyon tuz
- Seviyorsanız biraz dövülmüş ceviz
- Yarım demet maydanoz
- Zeytinyağı
Soğanlı ekmek nasıl yapılır?
- Unu yoğurma kaba alın.
- İnstant mayayı una karıştırın.
- Ortasını açın ve tuzu ekleyin.
- Suyunu yavaş yavaş katarak poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
- Bu sırada içi hazırlayın. Soğanı doğrayın, az yağda hafif sarartın ve kıymasını ilave edin.
- Kıyma kavrulunca baharatlarını tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.
- 2 katına çıkan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açın. Kenar kısımlar daha ince olsun.
- Orta kısma içten 3-4 kaşık kadar koyun ve kenarlarını büzerek kapatın.
- Teflon tavada, kısık ateşte iki taraflı kızartın.
- Ayran veya çay eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.