Soğanlı Kıymalı Bazlama

Malzemeler

  • 500 gr. tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • Su, tuz

İç malzemesi

  • 300 gr. Kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • karabiber, kimyon tuz
  • Seviyorsanız biraz dövülmüş ceviz
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı

Soğanlı ekmek nasıl yapılır?

  • Unu yoğurma kaba alın.
  • İnstant mayayı una karıştırın.
  • Ortasını açın ve tuzu ekleyin.
  • Suyunu yavaş yavaş katarak poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp, mayalanmaya bırakın.
  • Bu sırada içi hazırlayın. Soğanı doğrayın, az yağda hafif sarartın ve kıymasını ilave edin.
  • Kıyma kavrulunca baharatlarını tuz ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.Karıştırıp ocaktan alın.
  • 2 katına çıkan hamurdan, yumruk büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle açın. Kenar kısımlar daha ince olsun.
  • Orta kısma içten 3-4 kaşık kadar koyun ve kenarlarını büzerek kapatın.
  • Teflon tavada, kısık ateşte iki taraflı kızartın.
  • Ayran veya çay eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.