Salçalı ve Baharatlı Ekmek
Bu ekmeğin içine aklıma ne gelirse koydum. Hatta çocuklar ekmek piştiği esnada sucuk pişiyor sandılar..:) Özellikle kahvaltı için tek başına bile yenecek kadar lezzetli bir ekmek oldu. Farklı unları ve baharatları, salçası, sarmısağı, cevizi ile tam bir vitamin deposu…
KAHVALTI EKMEĞİ
Baharatlı kahvaltı ekmeği nasıl yapılır?
- Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave edin. (ceviz sonra eklenecek)
- Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 10 dakika kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin.
- Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
- 4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin.
- Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar bekletin.
- Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atın.
- Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu serpin.
- 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün. Nar gibi kızarında fırından alın.
- Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirin. Yoksa keserken içi hamurlaşır.