Salçalı ve Baharatlı Ekmek

Bu ekmeğin içine aklıma ne gelirse koydum. Hatta çocuklar ekmek piştiği esnada sucuk pişiyor sandılar..:) Özellikle kahvaltı için tek başına bile yenecek kadar lezzetli bir ekmek oldu. Farklı unları ve baharatları, salçası, sarmısağı, cevizi ile tam bir vitamin deposu…

KAHVALTI EKMEĞİ

Üzerine sürmek için: Bir yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı yoğurt

Baharatlı kahvaltı ekmeği nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına sırayla yumurta, su, yağ, şeker, tuz ve salçayı ekleyin ve karıştırın.
  • Unları, baharatları ve en son mayayı da ilave edin. (ceviz sonra eklenecek)
  • Ele yapışmayan bir hamur olana dek en az 10 dakika kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini örtüp mayalanana kadar bekletin.
  • Mayalanıp kabaran hamura dövülmüş cevizi ekleyip tekrar yoğurun.
  • 4 eşit parçaya bölüp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Ilık fırına koyup tekrar kabarana kadar bekletin.
  • Hamurların tam ortasına keskin bir bıçakla kesikler atın.
  • Üzerine yumurtalı yoğurt karışımında sürüp susam, çörekotu serpin.
  • 200 derecelik fırına sürün. Kızarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürün. Nar gibi kızarında fırından alın.
  • Dilimlemeden önce en az yarım saat dinlendirin. Yoksa keserken içi hamurlaşır.