Pankek Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Un ve maya haricindeki malzemeleri bir karıştırma kabında karışana kadar çırpın.
- Un ve mayayıda atıp elektrikli mikserle 2 dakika daha karıştırın.
- Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
- Üzeri delik delik olup,iki katına çıkmışsa hamurumuz hazır demektir.
- Kabaran hamuru önce karıştırıp biraz havsını indirin ki pankekler çok köpük köpük olmasın.
- Küçük bir teflon tavayı yağlayıp ısınmaya bırakın ,orta boy bir kepçe dolusu hamurdan alıp tavanın orta kısmına dökün.Hafifçe her tarafına yayın.
- Orta hararetli ısıda,üzeri delik delik olup,çiğ hamur görüntüsü kaybolunca ters çevirin
- Diğer tarafıda güzelce kızardıktan sonra tavadan alın.
- Mayalı krepimizi isterseniz peynir,zeytinle,isterseniz bal,reçel gibi tatlılarla tüketebilirsiniz.