Pankek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

3 su bardağı süt

3 su bardağı un

2 adet yumurta

1 yemek kaşığı şeker

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

Pankekin yapılışı

  • Un ve maya haricindeki malzemeleri bir karıştırma kabında karışana kadar çırpın.
  • Un ve mayayıda atıp elektrikli mikserle 2 dakika daha karıştırın.
  • Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Üzeri delik delik olup,iki katına çıkmışsa hamurumuz hazır demektir.

  • Kabaran hamuru önce karıştırıp biraz havsını indirin ki pankekler çok köpük köpük olmasın.
  •  Küçük bir teflon tavayı yağlayıp ısınmaya bırakın ,orta boy bir kepçe dolusu hamurdan alıp tavanın orta kısmına dökün.Hafifçe her tarafına yayın.
  • Orta hararetli ısıda,üzeri delik delik olup,çiğ hamur görüntüsü kaybolunca ters çevirin
  • Diğer tarafıda güzelce kızardıktan sonra tavadan alın.
  • Mayalı krepimizi isterseniz  peynir,zeytinle,isterseniz bal,reçel gibi tatlılarla tüketebilirsiniz.