Omlet Nasıl Yapılır?

Omlet yapmayı hepimiz az çok biliriz. Buna kaygana diyenlerde var. Bizim evde en çok sevile kahvaltılıklardandır.

Genelde çok yumurta kullanmamıza rağmen, pişerken kabaran omletler, tavadan alındığında incecik kalır. Eskiden bu benim de hiç hoşuma gitmezdi. Ama ben sonradan kendimce bir çözüm bularak, omlet tarifinde reform yaptım :)

Omletin içine koyduğum un ve kabartma tozu vesilesiyle, daha az yumurtayla daha kabarık ve doyurucu omletler elde ettim. Omlet değişik malzemelerle çeşitlendirebileceğiniz gibi, sade olarak ta yapabilirsiniz.

Birde önemli bir püf noktası vereyim: “Omletin daha iyi kabarması için, yumurtayı çok az çırpın.”

***Kabarık, bereketli omlet tarifi***

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 3 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı dolusu peyaz peynir
  • Varsa küçük doğranmış, sucuk sosis
  • Biraz maydanoz veya dereotu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)
  • Çok az karabiber
  • Arzuya göre pulbiber

omlet nasıl yapılır

Omlet nasıl yapılır?

  • Öncelikle kuru malzemeleri karıştırın.
  • Peyniri rendeleyin, varsa sucuk vs. doğrayın
  • Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • En son yumurtaları ve yağı ekleyip hafifçe, sadece karışana kadar çırpın. Çok çırpmayın!
  • Çok az tereyağı veya zeytinyağıyla yağladığınız tavayı ateşe koyun ve omlet malzemenizi tavaya döküp yayın.
  • Altını kısıp, kapağını kapatın.
  • Omlet kabarıp, tavayı salladığınız zaman cıvık yeri kalmamışsa, bir spatula yardımıyla omleti ters çevirin.
  • Ya da bu işlemi havaya atarak yapın ki ben bunu çok severim :)
  • Arka yüzünü de ateşi hafif yükselterek kızartın ve servis tabağına ters çevirerek alın.
  • Sıcak sıcak servis edin.

NOT: Ben zerdeçali,  sayısız faydaları sebebiyle hemen her yemeğe kullanıyorum. Çok katmamak kaydıyla kokusu olmuyor.