Mini Muffin Börek
Önce malzemeleri vereyim:
Silikon Muffin Kalıplarında Ispanaklı Börek
Malzemeler
- 4 adet yufka (16 adet börek çıkıyor)
İç malzemesi
- 200 gr. ıspanak
- 100 gr. beyaz peynir veya tuzlu lor
- 2 dal taze soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- karabiber, pul biber
Sosu için
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Önce içi hazırladım: Ispanağı yıkayıp çiğden doğradım.Soğanı, maydanozu da doğradım.Peynir ve diğer malzemeleri de koyup karıştırdım.
- Yufkaları elimde toparlayıp, makasla ince ince rastgele kestim. Yapışanları ayırdım.
- Küçük silikon kalıpların dibine, kırpık yufkalardan bir tutam alıp koydum. Hafifçe bastırdım. Orta kısmın daha çukur olmasına gayret ettim.
- Ispanaklı içten bir kaşık kadar orta kısma yerleştirdim.
- Üzerine tekrar bir tutam daha yufka koydum ve yine hafifçe bastırdım. (her yufkadan 4 adet börek çıkıyor)
- Sos malzemelerini karıştırıp, her böreğin üzerine 2 yemek kaşığı gezdirdim.
- 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
- 15 dakika kadar dinlendirip servis edin. Soğuyunca da çok lezzetli oluyor.