Kuru Domatesli Pesto Sosu
· 1 paket taze buzdolabında saklanmış linguine makarna
· 3/4 bardak yağı süzülmüş güneşte kurutulmuş domates
· 1 bardak dolusu kadar gevşekçe paketlenmiş fesleğen yaprakları
· 2 yemek kaşığı rendelenmiş badem
· yemek kaşığı taze parçalanıp vakumlanmış Parmesan peyniri
· 1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
· 1/2 çay kaşı tuz
· 1/4 çay kaşığı karabiber
· 1/2 bardak ufalanmış beyaz beynir feta cheese
1. Tuz ve yağ katmadan, paketin üzerindeki kullanma talimatına göre makarnayı pişirin. 1 su bardağı pişirme suyundan alarak bir kenara koyun. Makarnayı süzgeçten geçirin. Makarnayı süzdükten sonra tekrar tencereye boşaltın.
2. Makarna pişerken, mutfak robotunda kurutulmuş domates ve diğer malzemeleri bir mutfak robotunda ince ince doğranma kıvamına gelene kadar doğrayın.
3. Kurutulmuş domates karışımı ile kenara ayrılan bir bardak pişirme suyunu karıştırın. Sosu makarnaya ekleyip iyice karıştırın. Üzerine beyaz peynir serpip servis edin.