Kolay Kaytaz Böreği

Çok kolay bir hamur işi tarifi var sırada. Lahmacun tadında, poğaça havasında değişik bir lezzet. Kaytaz böreğine çok benziyor ama tekrar tekrar açılmadığı için yapımı oldukça kolay.

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4-4.5  su bardağı kadar un

Kıymalı harcı için

  • 300 gr. Kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet domates veya bir tatlı kaşığı salça
  • Bir tutam maydanoz
  • karabiber, pulbiber, çok az kimyon
  • Yeteri kadar tuz

Nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur hazırlayıp, üzerini bir poşetle kapatın ve ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru, kalınca bir rulo haline getirip, bir parmak kalınlığında dilimlere kesin.
  • Dilimleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 15 dakika bekleyin.
  • Üç parmağınızla hamurların orta kısmına bastırıp çukurlaştırın.
  • İç malzemesinden bir kaşık kadar çukur kısma koyup elinizle tekrar bastırarak hamuru hafifçe açar gibi yapın.
  • 15 dakika daha bekletip 200 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin.
  • Hafif ılıyınca servis yapın.