Kiraz Reçeli Tarifi
Malzemeler
- 1 kg. Kiraz
- 3 su bardağı şeker
- 1.5 çay bardağı su
- 4-5 küçük parça limon tuzu veya çeyrek limon suyu
Kiraz reçelinin yapımı
- Kirazları yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
- Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az bir gece dışarıda bekletin.
- Şeker eriyince veya çok az erimeyen kısımda kalabilir, 1.5 çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Üzerine köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
- Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
- Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa ocaktan alın.
- Eğer hemen tüketmiyecekseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- Eğer hemen yemeye başlayacaksanız, sıcakken kavanozlara koyun. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp güneş görmeyen, serin bir yere kaldırın.
- Afiyet şifa olsun