Kiraz Reçeli Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg. Kiraz
  • 3 su bardağı şeker
  • 1.5 çay bardağı su
  • 4-5 küçük parça limon tuzu veya çeyrek limon suyu

Kiraz reçelinin yapımı

  • Kirazları yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın bir yerden bastırarak çekirdeklerini çıkarın.
  • Üzerine şekerini serpip ağzını kapatın ve en az  bir gece dışarıda bekletin.
  • Şeker eriyince veya çok az erimeyen kısımda kalabilir, 1.5 çay bardağı suyu da ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Üzerine köpükler birikmeye başlayınca, sık sık bu köpükleri kevgirle alın.
  • Altını kısın ve olgunlaşana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kaynarken çıkan kabarcıklar iri iri ve kıvamlı olmaya başladıysa ocaktan alın.
  • Eğer hemen tüketmiyecekseniz sıcakken kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Eğer hemen yemeye başlayacaksanız, sıcakken kavanozlara koyun. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp güneş görmeyen, serin bir yere kaldırın.
  • Afiyet şifa olsun