Karışık Otlu Omlet
Malzemeler
- Yarım demet ısırgan otu
- 3 yumurta
- 1 adet pırasa
- 5-6 dal dereotu
- 1 çay bardağı süt
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 5 yemek kaşığı un ( Un miktarını acaba yanlış mı hatırlıyorum diye bir tereddütüm oldu. Siz kek kıvamında olacak şekilde ayarlayın)
- 1 paket kabartma tozu
- karabiber
- tuz
Nasıl Yapılır?
- Isırgan otu ve pırasayı incecik doğrayın.
- Sıvı malzemeleri, tuzu, karabiberi ekleyip karıştırın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyin.
- Kek hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
- 24 cm.lik sıcak tavaya 2 kepçe kadar hamurdan döküp kısık ateşte arkalı önlü kızartın.
- Şifa olsun, şükrünüz bol olsun