Kahvaltılık Ekmekli Omlet

u876556345235678

 

Malzemeler

  • Kişi sayısına göre ekmek dilimi ve aynı sayıda yumurta
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı (yarı yarıya zeytinyağıyla karıştırılabilir)
  • İsteğe bağlı çok az kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Ekmeklerin orta kısmını bir bardakla,  kalıpla veya bıçakla keserek çıkarın. Ben bıçakla keserek çıkardım.
  • Tavaya tereyağını koyup eritin.
  • Ortası çıkarılmış ekmekleri tavaya alıp bir yüzünü hafif kızartın.
  • Ekmekleri çevirin. Her dilimin ortasına bir yumurta kırın. Bıçakla doğranmış kaşar peynirini üzerine serpiştirin. Tuz ve karabiberini atıp ocağın altını kısın.
  • 2 dakika sonra bir spatula yardımıyla ekmekleri yavaşça ters çevirin.
  • 2-3 dakika da diğer yüzünü pişirip, servis tabağına alın. Mutlaka sıcakken yenmeli.  Soğuyunca aynı lezzeti yakalayamazsınız.
  • Afiyet şifa olsun.

Cahide’nin notu: Yumurtayı tam pişmiş isterseniz, kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirmelisiniz. Bayat veya taze ekmekle olabilir. Kepekli ekmek veya beyaz ekmek fark etmez.