Kahvaltılık Ekmekli Omlet
Malzemeler
- Kişi sayısına göre ekmek dilimi ve aynı sayıda yumurta
- 1 yemek kaşığı kadar tereyağı (yarı yarıya zeytinyağıyla karıştırılabilir)
- İsteğe bağlı çok az kaşar peyniri
- Tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- Ekmeklerin orta kısmını bir bardakla, kalıpla veya bıçakla keserek çıkarın. Ben bıçakla keserek çıkardım.
- Tavaya tereyağını koyup eritin.
- Ortası çıkarılmış ekmekleri tavaya alıp bir yüzünü hafif kızartın.
- Ekmekleri çevirin. Her dilimin ortasına bir yumurta kırın. Bıçakla doğranmış kaşar peynirini üzerine serpiştirin. Tuz ve karabiberini atıp ocağın altını kısın.
- 2 dakika sonra bir spatula yardımıyla ekmekleri yavaşça ters çevirin.
- 2-3 dakika da diğer yüzünü pişirip, servis tabağına alın. Mutlaka sıcakken yenmeli. Soğuyunca aynı lezzeti yakalayamazsınız.
- Afiyet şifa olsun.
Cahide’nin notu: Yumurtayı tam pişmiş isterseniz, kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirmelisiniz. Bayat veya taze ekmekle olabilir. Kepekli ekmek veya beyaz ekmek fark etmez.