Ispanaklı Yumurtalı Baton Kek
Malzemeler:
- 200 gr ıspanak ( yapraklarını kullandım)
- 1 patates ( çiğ olacak)
- 100 gr beyaz peynir rendesi
- 3 yumurta
- 180 gr un
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartmatozu
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)
Ayrıca, haşlanmış 3 adet yumurta
Yapılışı:
1- Fırını 180 dereceye ayralayın.
2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.
3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.
4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.
5-Haşlanıp soyulmuş yumurtaları kek hamurunun üzerine yatık şekilde yerleştirip hafifçe bastırın. Yumurtaların üzerine doğru da hamurdan biraz iterek kapatın.
6- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..