Ispanaklı Yumurtalı Baton Kek

cake

Malzemeler:

  • 200 gr ıspanak ( yapraklarını kullandım)
  • 1 patates ( çiğ olacak)
  • 100 gr beyaz peynir rendesi
  • 3 yumurta
  • 180 gr un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)

Ayrıca, haşlanmış 3 adet yumurta

Yapılışı:

1- Fırını 180 dereceye ayralayın.

2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.

3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.

4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.

5-Haşlanıp soyulmuş yumurtaları kek hamurunun üzerine yatık şekilde yerleştirip hafifçe bastırın. Yumurtaların üzerine doğru da hamurdan biraz iterek kapatın.

6- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..