İçli Hamur Kızartması
- 6 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı az ılınmış su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ ( zeytinyağı kullanıyorum)
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı şeker
- yarım kibrit kutusu kadar yaşmaya (ben kuru instant maya kullandım)
- tuz
Nasıl Yapılır?
- Az ılınmış suda maya ve şeker eritilir daha sonra tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir…
- Hamuru akşamdan yoğurun. Sabaha kadar beklesin. 2 gün beklese de hiç bir şey olmuyor.
- Mayalanan hamurdan iri portakal büyüklüğünde parçalar alıp yarım cm. kalınlığında açın.
- Üzerine bir dilim domates, bir dilim sucuk (Olmasa da olur), bir dilim kaşar peyniri koyun. Bu üç parça üst üste dizilecek ama bu şekilde hamura aralıklı olarak yerleştirilecek.
- Aynı büyüklükte ikinci bir hamur daha açın ve ilk hamurun üzerine kapatın. Elinizle ara yerlere hafifçe bastırın.
- Klasik su bardağıyla, içli kısımları ortalayacak şekilde bastırarak kesin. Kenarların iyi kapandığından emin olun.
- Hepsini kesince kızgın yağa atıp arkalı önlü kızartın.
- Ben kalan parçaları hiç toparlamadan küçük parçalara kesip olduğu gibi kızarttım.