Ev Yapımı Nutella Tarifi
Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 2/3 su bardağı şeker (bir bardağın üçte ikisi)
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 60 gr. bitter çikolata
Krem çikolata nasıl yapılır?
- Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
- Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
- Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
- Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
- Ocaktan almadan içine çikolatayı kırıp atın. Ocağın altını kapatın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıp kavanoza dökün. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
- İçine çok ince öğütülmüş fındık veya fıstık eklenebilir.
- Mis gibi evde yapılmış nutella'mız hazır.