Ev Yapımı Nutella Tarifi

Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 2/3 su bardağı şeker (bir bardağın üçte ikisi)
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 60 gr. bitter çikolata

Krem çikolata nasıl yapılır?

  • Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü karbonat eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
  • Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
  • Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
  • Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
  • Ocaktan almadan içine çikolatayı kırıp atın. Ocağın altını kapatın. Homojen bir kıvama gelene kadar karıştırıp kavanoza dökün. Soğuduktan sonra ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin.
  • İçine çok ince öğütülmüş fındık veya fıstık eklenebilir.
  • Mis gibi evde yapılmış nutella'mız hazır.