Ev Yapımı Kumpir Tarifi
Neler kullandım?
*1 büyük patates
*çeyrek avokado
*1 yemek kaşığı konserve mısır
*1 yemek kaşığı konserve bezelye
*1 yemek kaşığı küçük doğranmış kornişon turşu
*1 yemek kaşığı dolusu kaşarpeyniri rendesi
*1 yemek kaşığı kırmızı lahana rendesi
*1 yemek kaşığı kırmızı biber turşusu (malzemeleri fotoğraflarken unutmuşum, yerken ilave ettim:))
*1 yemek kaşığı yoğurt
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 yemek kaşığı ince bulgur (esmer simit)
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 dal taze soğan ve bir tutam maydonoz
*ev yapımı mayonez, ketçap
*tuz
içeriğine, kavrulmuş salam, sosis, rus salatası, kavrulmuş sarımsaklı havuç salatası, vs.olarak tamamen damak tadınıza göre tercihler yapabilirsiniz.
Nasıl yaptım?
*ilk önce 2 yemek kaşığı sıcak su ile bulguru kapalı bir kapta demlenmeye bıraktım.
*Patatesi iyice fırçalayarak yıkadıktan sonra pişerken patlamamsı için 5 yerine bıçak batırdım ve kurumaması için kağıt havluyu ıslatarak patatesi sardım ve mikrodalgaya koyarak pişirme programını 9dk.ya ayarladım.
*Normal fırında yapıcaksanız deldikten sonra alüminyum folyoya sarıp 200°C (390F)’da 45 dk. pişirin.
*Kırmızı lahanayı rendeleyip yoğurt ve bir tutam tuzla karıştırdım.
*Taze soğanı ve maydonozu incecik kıydım, biber salçası, bulgur, birkaç damla limon ve zeytinyağını ilave edip kısırı hazırladım.(biber salçası tuzlu olduğu için tuz kullanmadım)
*Pişen patatesin sadece üzerini kestim, patatesin tamamen ikiye bölünüp dağılmaması için sol elimle patatesi ortaya kapatır gibi tutarken sağ elimdeki tatlı çatalıyla patatesin duvarından ortaya doğru patatesi dikkatlice harmanladım.
*Çatalla ezdiğim avokadoyu tereyağını tuzu ve kaşarı patatese yedirdim.
*Ortasını çatalla ezerek sırayla malzemeleri dizdim.
*Son olarak ketçap mayonez ilave ettim.