Çiğ Börek Nasıl Yapılır?
Çi börek yapımı kolay gibi gözükse de oldukça uğraştırıcıdır. Tek kişinin yapması epey zor oluyor. Börek hamurunun mümkün olduğunca ince açılması, çok kızgın yağda kısa sürede pişirilmesi, yanmaması için fazla unlanmaması gerekiyor. Bütün bunları ben zorlanmadan yaparım derseniz buyrun çi börek tarifine…:)
Çİ BÖREK NASIL YAPILIR?
Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3.5 su bardağı un
- 300 gr. orta yağlı kıyma
- 1 orta boy soğan
- Karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı su
- Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı
- Hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun.
- Yarım saat kadar hamuru dinlendirin.
- Diğer tarafta soğanı küçük küçük doğrayıp kıymaya ekleyin. Karabiber tuz ve suyu da ilave edip karıştırın.
- Hamurda küçük mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yufkadan biraz daha kalın olarak küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. (Fazla kalın olursa çabuk pişmez ve lezzetli de olmaz.)
- İç malzemesinden bir kaşık kadar alıp hamurun bir yarısına koyun. Diğer yarısını için üzerine kapatın.
- Kenarlarını bir tabak veya rulet yardımıyla kesin. Açıklık olmamasına dikkat edin. Yoksa kızarırken suyunu dışarı verir.
- Çok kızgın ve bol yağa çi börekleri atıp arkalı önlü kızartın.
- Tercihen sıcak olarak, ayran veya çay eşliğinde servis yapın.
NOT: Eğer daha kolay ve gevrek bir börek yapmak isterseniz,MAYASIZ PİŞİ TARİFİ’nin hamurunu kullanabilirsiniz.