Acuka Nasıl Yapılır?

DSC4693fix1-640x420

 

Malzemeler :

  • 5 Yem kaş biber salçası (acı sevenler acısından kullanabilir)
  • 5 Yem kaş domates salçası
  • 1 bardak iri dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaş kimyon
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 su bardağı robottan çekilmiş ekmek içi
  • 3 yem kaş kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tüm malzemeleri karıştırıp cam kavanozlarda ve dolapta saklayın.

Not : Acısını ve sarımsağını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fakat dolapta durdukça yağını çekebilir ara ara zeytinyağ eklerseniz ilk günkü tadını asla kaybetmez. cam kavanoza koyunca dolapta aylarca da duruyor.