Yufkalı köfte tarifi
Sofralarınızda farklı bir tarif yapmak istiyorsanız denedikten sonra asla vazgeçemeyeceğiniz enfes bir lezzet olan yufkalı köfte tarifi ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
Malzemeler:
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 400 gr kıyma (orta yağlı)
- 2 adet yufka
- Tuz ve karabiber
Sos için
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Servis için
- Yoğurt
- Biber
- Domates
Hazırlanışı:
Kıymanızı yoğurma kabına koyun, üzerine soğan ve sarımsağı rendeleyin.
İnce kıyım doğranan maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyerek güzelce yoğurun. En az yarım saat buzdolabında kıymanızı bekletin.
İlk yufkayı tezgah üzerinde açın ve ikiye katlayın. Geniş kısmına kıymanın yarısını şerit olacak şekilde koyun ve ruloya benzer biçimde sarın. Yufka uçlarının açılıp dağılmaması için yufkanın ucunu su ile ıslatın.
Sardığınız ruloyu 1,5-2 parmak genişliğinde keskin bir bıçakla dilimlere kesin. Kıymalı yüzü yukarı gelecek şekilde çöp şişlere takıp aralıklarla dizin (4 veya 5 adet yeterli olur).
İkinci yufkaya da aynı işlemi yapmanız gerekiyor. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yufkaların üzerine fırça yardımıyla sıvı yağ sürün (Yufkaların kurumaması için).
180 derece ısınan fırında yufkalar ve kıyma kızarana kadar pişirin.
Tereyağını eritin ve salçayı ekleyip kavurun. Su ve tuzu ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Pişen köfteleri servis tabağına alın. Üzerine salçalı sosu gezdirdikten sonra yoğurt eşliğinde sıcak servis yapabilirsiniz.
Garnitür olarak domates ve biberi de servis tabağınıza ekleyebilirsiniz.