Kuzu Gömleği Kebabı
ŞEFTALİ (Kuzu Gömleği) KEBABI
Malzemeler
- 1 adet kuzu gömleği
- 600 gr. karışık kuzu ve dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1.5 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı galeta ve bayat ekmek içi
Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır?
- Soğanı, maydanozu ince doğrayıp, baharatlarla beraber kıymaya ekleyin. 10 dakika kadar yoğurun ve irice köfteler hazırlayın.
- Kuzu gömleğini, yumuşaması ve gerçek boyutuna ulaşması için 1 saat önceden yoğurt mayalama sıcaklığındaki suya koyun.
- Gömlekten 7-8 cm. eninde uzunca şeritler kesin.
- Köftelerden birini şeritin ucuna koyup bir kez dolayacak şekilde, gömleğe sarın. Bıçakla gömleğin fazlasını, köftenin hemen dibinden kesin
- Kalan köfteleri de bu şekilde sarın. Elinizle düzelterek bir tepsiye yerleştirin.
- Köfteler, üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında beklerse çok daha iyi olur.
- Köfteleri bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerleri nar gibi kızarınca fırından alın.
- Ben bu köfteyi iki kez yaptım. İlkini tavada, ikincisini fırında yaptım. Fırında yapılan çok daha güzel oluyor. Tavada yaparken, gömleklerin bir kısmı köfteden ayrılabiliyor.
- Pişen köfteleri sotelenmiş sebzelerle beraber servis edin.
- Afiyet şifa olsun