Kuzu Gömleği Kebabı

ŞEFTALİ (Kuzu Gömleği) KEBABI

Malzemeler

  • 1 adet kuzu gömleği
  • 600 gr. karışık kuzu ve dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı galeta ve bayat ekmek içi

Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğanı, maydanozu ince doğrayıp, baharatlarla beraber kıymaya ekleyin. 10 dakika kadar yoğurun ve irice köfteler hazırlayın.
  • Kuzu gömleğini, yumuşaması ve gerçek boyutuna ulaşması için 1 saat önceden yoğurt mayalama sıcaklığındaki suya koyun.
  • Gömlekten 7-8 cm. eninde uzunca şeritler kesin.
  • Köftelerden birini şeritin ucuna koyup bir kez dolayacak şekilde, gömleğe sarın. Bıçakla gömleğin fazlasını, köftenin hemen dibinden kesin
  • Kalan köfteleri de bu şekilde sarın. Elinizle düzelterek bir tepsiye yerleştirin. 
  • Köfteler, üstü kapalı olarak bir gece buzdolabında beklerse çok daha iyi olur.
  • Köfteleri bir fırın tepsisine dizip  önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerleri nar gibi kızarınca fırından alın.
  • Ben bu köfteyi iki kez yaptım. İlkini tavada, ikincisini fırında yaptım. Fırında yapılan çok daha güzel oluyor. Tavada yaparken, gömleklerin bir kısmı köfteden ayrılabiliyor.
  • Pişen köfteleri sotelenmiş sebzelerle beraber servis edin.
  • Afiyet şifa olsun