Balkabaklı Mücver Tarifi
Mevsimin son bal kabaklarıyla nefis bir mücver yapmaya ne dersiniz? Buyrun tarifimize:
Malzemeler
- 600 gr. Balkabağı
- 1 küçük demet dereotu
- 1 küçük demet maydanoz
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı acı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soyulmuş balkabağı dilimini rendenin iri gözünden rendeleyin.
Kızartmak İçin: 1 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
- Soğanı da rendeleyip, soğanın suyunu elinizle sıkın.
- Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp ekleyin. Un, tuz ve baharatları da ekleyip tamamen karışana kadar yoğurun.
- Harçtan 1 yemek kaşığı kadar alıp, avuç içinizde bastırarak yassı köfteler elde edin.
- Tavada ısınmış olan yağın içine köfteleri dizin.
- Orta veya kısık ateşte altlı üstlü kızartın.
- İster sade olarak, ister sarımsaklı yoğurt eşliğinde tüketebilirsiniz.