Hasanpaşa köfte tarifi
Hasanpaşa köftesine sofranızda yer açmaya hazır mısınız? Bu tarif, fırında köfte patatesin tahtını sallayacağa benziyor.
Malzemeler:
- Yarım kilo kıyma
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- Kimyon, karabiber, tuz
Püre için;
- 3 adet orta boy haşlanmış patates
- 1,5 çay bardağı süt
- 2 kaşık sıvı yağ veya tereyağ
- Tuz
Domates sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- Sıvı yağ
Üzerini süslemek için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Domates
- Yeşilbiber
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına kıymayı, soğanı, ekmek içini, yumurtayı, kimyonu, karabiberi ve tuzu koyup özleşene kadar yoğurun.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve avucunuzda yuvarlayın.
Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin.
Hazırladığınız köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın, 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun. Pürenin üzerine kaşar peyniri koyun ve üzerini domates ve biberle süsleyin.
Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.
Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
Hasanpaşa köftesini sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Sosun yapılışı: Bir kaşık salçayı sıvı yağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip çok az kaynatın.
Pürenin yapılışı: Rendelediğiniz patatesleri derin bir kaba koyun, üzerine sıvı yağ veya tereyağı, süt, tuz ilave edin ve blendır ile karıştırın.