Artan Dolma İçlerinden Etsiz Köfte
Malzemeler
- 2 adet büyük boy patlıcan
- 1 küçük kuru soğan
- 100 gr. beyaz peynir veya lor
- 1 adet yumurta
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Karabiber, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber yeteri kadar tuz
- Bulamak için: 1 yumurta ve galeta unu
- Kızartmak için zeytinyağı
Kıymasız patlıcan köftesi nasıl yapılır?
- Patlıcanları rendeleyin (rendelemek biraz zor oluyor. belki robotta daha kolay olur. Hatta üşenmezseniz küçük küçük doğrayın)
- Üzerine tuz serpip karıştırın ve tel süzgecin içine bırakıp suyunu vermesini sağlayın.
- Diğer tarafta soğanı, maydanozu küçük doğrayın. Peyniri elinizle ufalayın.
- Yumurta haricindeki diğer malzemeleri de ekleyin.
- Patlıcanın suyunu elinizle sıkıp diğer malzemelere ekleyin, karıştırın.
- En son yumurtasını kırıp hafifçe çok sulandırmadan yoğurun.
- Elinizle yumurta kadar parçalar alıp oval veya yuvarlak köfteler yapın.
- Köfteleri zamanınız varsa 15 dakika dolapta bekletin.
- Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp orta ateşte arkalı önlü kızartın.
NOT: Bu tarife 2 kaşık kadar kıyma ekleseniz, çok daha lezzetli olur. Dolma içlerinden artanları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
CAHİDE