Artan Dolma İçlerinden Etsiz Köfte

Malzemeler

  • 2 adet büyük boy patlıcan
  • 1 küçük kuru soğan
  • 100 gr. beyaz peynir veya lor
  • 1 adet yumurta
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Karabiber, kimyon, zerdeçal, kırmızı biber yeteri kadar tuz
  • Bulamak için: 1 yumurta ve galeta unu
  • Kızartmak için zeytinyağı

Kıymasız patlıcan köftesi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları rendeleyin (rendelemek biraz zor oluyor. belki robotta daha kolay olur. Hatta üşenmezseniz küçük küçük doğrayın)
  • Üzerine tuz serpip karıştırın ve tel süzgecin içine bırakıp suyunu vermesini sağlayın.
  • Diğer tarafta soğanı, maydanozu  küçük doğrayın. Peyniri elinizle ufalayın.
  • Yumurta haricindeki diğer malzemeleri de ekleyin.
  • Patlıcanın suyunu elinizle sıkıp diğer malzemelere ekleyin, karıştırın.
  • En son yumurtasını kırıp hafifçe çok sulandırmadan yoğurun.
  • Elinizle yumurta kadar parçalar alıp oval veya yuvarlak köfteler yapın.
  • Köfteleri zamanınız varsa 15 dakika dolapta bekletin.
  • Köfteleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp orta ateşte arkalı önlü kızartın.

NOT: Bu tarife 2 kaşık kadar kıyma ekleseniz, çok daha lezzetli olur. Dolma içlerinden artanları bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

CAHİDE