Kızartma İçli Köfte Tarifi
Kızartılmış içli köfteyi ilk kez Antep’te öğrendim.Her zaman malzemeleri göz Kararı ayarlardım.Hususi sizler için tek tek ölçerek yaptım. Tam olarak uygularsanız hiç bir sorun çıkmaz.
KÖFTE HAMURU İÇİN:
4 su bardağı köftelik bulgur (simit)
2 su bardağı su (ıslatmak için)
2 tane haşlanmış patates
7 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz
İÇ MALZEMESİ:
250 gr yağlı kıyma
7-8 adet iri soğan
Baharat, maydanoz
YAPILIŞI
• Bulguru ılık su ile ıslatın
• Bir saat bekletin ve ununu katın
• Unuyla harmanlayıp, ezilmiş patatesi ve Yumurtayı koyup iyice yoğurun.Yoğururken elinizi ıslatın.rahat açılabilecek kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
• Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde yuvarlayın.Ortasına parmağınızla bir çukur açıp, avucunuzun içinde döndere döndere inceltebildiğiniz kadar açın.
• önceden hazırladığınız içten bir tatlı kaşığı kadar koyup, ağzını içe doğru büzerek kapatın, elinizle düzeltin.
• Kızdırılmış bol yağda her iki yanınıda iyice kızartın. Afiyet olsun