Kaşarlı köfte tarifi

Pilav, garnitür ya da patates püresi ile süsleyebileceğiniz kaşarlı köfte tarifi ile sevdiklerinize özel tatlar hazırlayabilirsiniz.

kasarli-kofte-tarifi

Malzemeler:

- 1 kilogram köftelik kıyma

- 2 adet yumurta

- 4-5 dilim bayat ekmek içi

- 2 orta boy soğan

- 4-5 diş sarımsak ezilmiş

- 1 yemek kaşığı kekik

- Yarım demet maydanoz

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- Tuz (damak tadınıza göre miktarını ayarlayın)

- 100-150 gram kaşar peyniri (küp küp doğranmış)

Hazırlanışı:

Köfteyi yoğuracağınız kabın içerisine kıymayı koyun. Üzerine ufaladığınız ekmek içini, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu, rendelenen soğanı, sarımsağı, baharatlarını ve tuzunu ekleyip yoğurun. Yoğurduğunuz harcı buzdolabında iki saat kadar bekletin.

Dolapta bekleyen harcınızdan ceviz kadar parçalar koparın ve avucunuzun içinde yoğurarak bastırın. Harçtan bu şekilde parçalar alarak elinizde bastırıp incelttikten sonra hepsini fırın tepsiye dizin.

Her bir parçanın üzerine kestiğiniz kaşar peynirinden alın ve diğer köfteyi üzerine kapatın. Kapadığınız köfteyi hafifçe elinizde sıkarak kenarlarını kapatın ve hafif yuvarlak bir şekil verin. Tüm köfteleri bu şekilde yaptıktan sonra buzdolabında bir süre daha bekletin.

Dinlenen köfteleri, çok az yağ koyduğunuz tavaya yağ kızdıktan sonra atın. Hafif kızaran köfteleri fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece ısınan fırında içi ve dışı iyice kızarana kadar pişirin.

Kaşarlı köftenizi ister garnitür, ister pilav isterseniz püre ile servis edebilirsiniz.