Peynirli tavuk köftesi
Peynirli tavuk köfteleri, Asya mutfağını sevenlerin ya da bu mutfağı denemek isteyenlerin keyif alacağı lezzetlerden biri olabilir.
Peynirli tavuk köftesinin yapılışı gerçekten çok basit. Üstelik ertesi gün ısıttığınızda da lezzetinden bir şey kaybetmeyeceğini göreceksiniz. Görünüşleri de konuklarınıza görsel bir şölen sunacak.
Malzemeler:
- 500 gr. tavuk kıyması
- 1/2 bardak ekmek kırıntısı
- 1 yumurta (çırpılacak)
- 1 diş sarımsak (ince ince doğranacak)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen (doğranacak)
- 1/2 bardak domates sosu
- Taze mozzarella peyniri (parçalara ayrılacak)
- Damak lezzetinize göre tuz ve karabiber
Yapılışı:
Fırını 190 dereceye ısıtın. Alüminyum folyolu bir pişirme kağıdı hazırlayın.
Büyük bir kapta tavuk kıyması, ekmek kırıkları, yumurta, sarımsak, tuz, karabiber ve fesleğeni karıştırın.
Karışımı yoğurun ve yuvarlak köfte şekli verin. Şekil verdiğiniz köfteleri pişirme kağıdının üzerine yerleştirin ve üzerlerini domates sosuyla kaplayın.
Ardından köfteleri fırına verin. Köftelerin büyüklüğüne bağlı olarak 12-15 dakika arasında pişirin. Köfteleri fırından çıkartın ve fırınınızı ızgara moduna ayarlayın. Köftelerin üzerine mozarella dilimlerini koyun ve peynir eriyene ve hafif kahverengi renk alana kadar 3 dakika kadar ızgaralayın.
Peynirler eridikten sonra fırından çıkarın, üzerine taze fesleğen serperek servis edin.
İsveç köftesi tarifi için tıklayın
Fotoğraf kaynak: kimshealthyeats