Çocuk beslenmesinde doğru bildiklerimiz

Her konuda olduğu gibi beslenme konusunda da kulaktan dolma bilgileri çocuğunuza uygulamayın. Beslenme ile ilgili çocuklukta uygulanan yanlışlar, ileri yaşlarında diyabet, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıklarına yakalanmasına zemin hazırlayabilir.

cocukbeslenmesindedogrubildiklerimiz

Ne kadar süt içerse o kadar kemikleri gelişir

Aşırı süt tüketimi çocuğunuzda hem iştahsızlığa neden olur hem de demir eksikliğine bağlı kansızlık ve kabızlığa yol açar. Günlük süt tüketimi 500 ml'yi aşmamalı ve süt bardakla verilmelidir.

Et ve kemik suyunun sık verilmesi çok faydalı

Kullanılması gereken et suyu değil, etin kendisidir. İlk olarak kıyma ya da et püresi şeklinde sebze pürelerine ekleyebilirsiniz.

Ceviz, badem ve fındık her durumda faydalı

Ceviz, badem, fındık gibi besinler bazı bebeklerde alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Bebeğinizde ek besinlere geçildiğinde her besini ilk 3 gün tek başına vermeye özen gösterin. Böylece bebeğinizin o besine alerjisi olup olmadığı anlayabilirsiniz. Ayrıca kuruyemiş 3 yaş altı bebeklere verileceği zaman ezilerek toz haline getirilip verilmelidir.

İştahsız çocuklara televizyon karşısında yemek yedirilmeli

Çocuğunuz yemek yediğinin bilincinde olmalı ve yediğinden tat almalıdır. Oysa televizyon karşısında ne yediğinin farkında olmadan yer. Bu o an için bir çareymiş gibi görünse de çocuğunuzun iştahını açmaz, bağımlılık yaratır ve anti-sosyal olmasına neden olur.

Meyve yerine meyve suyu içmeli

Meyve suyunun çok sağlıklı olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak çocuğunuzun 1 bardak portakal suyu yerine 1 portakalı yemesi çok daha sağlıklı. Böylelikle sindirim sistemi için yararlı olan meyvenin posasını da almış olacak.

Besinleri bulamaç yapmak daha sağlıklı

Özellikle kahvaltıda bebek bisküvisi, süt ya da çay, peynir, ceviz, zeytin, yumurta gibi birçok besinin karıştırılıp bebeklere yedirilmesi anneler arasında çok yaygın bir durum. Ancak bu kahvaltı aşırı kalori yüklüdür ve çocuğunuzun daha sonraki öğünlerde iştahının azalmasına neden olur. Ayrıca bütün besinlerin tatları birbirine karıştığı için çocuğunuzun farklı tatları almasına da engel olur.

Ağlıyorsa anne sütü yetmiyordur

Bebeğinizin her ağlamasını açlıkla ilişkilendirmeyin. Eğer bebeğiniz ilk üç ay haftada 150 gr tartı alıyorsa anne sütü yeterli demektir.