Vişneli mekik kek

Vişneli mekik kek; küçük kek kalıplarında hazırlanan muhteşem bir lezzet. Özellikle çocuklarınızın fırından çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceği vişneli mekik kek, mutfağınızdan yayılan muhteşem kokusuyla davetsiz misafirleri size çekebilir.

visnelimekikkek

Vişneli mekik kek için malzemeler;

- 1 bardak toz şeker

- 6 tane yumurta akı

- 1 bardak un

- 1 bardak toz badem

- 110 gr. margarin (erimiş)

- 1 kabartma tozu

- 1 kase vişne (isteğe göre böğürtlen de kullanabilirsiniz)

Yapılışı:

Yumurtaların beyazlarını bir tencere içine alın. Ardından şekeri ilave edin ve en kısık ateşte sürekli çırparak karıştırın.

Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın.

Tencerenin içine 1 bardak unu, 1 bardak bademi, kabartma tozu ve erimiş margarini ekleyerek tekrar homojen hale gelinceye kadar çırpın.

Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kabarıp, kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.

Haşhaşlı ıslak kek tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: foodgawker