Vişneli mekik kek
Vişneli mekik kek; küçük kek kalıplarında hazırlanan muhteşem bir lezzet. Özellikle çocuklarınızın fırından çıkmasını sabırsızlıkla bekleyeceği vişneli mekik kek, mutfağınızdan yayılan muhteşem kokusuyla davetsiz misafirleri size çekebilir.
Vişneli mekik kek için malzemeler;
- 1 bardak toz şeker
- 6 tane yumurta akı
- 1 bardak un
- 1 bardak toz badem
- 110 gr. margarin (erimiş)
- 1 kabartma tozu
- 1 kase vişne (isteğe göre böğürtlen de kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
Yumurtaların beyazlarını bir tencere içine alın. Ardından şekeri ilave edin ve en kısık ateşte sürekli çırparak karıştırın.
Şeker eridikten sonra ocağın altını kapatın.
Tencerenin içine 1 bardak unu, 1 bardak bademi, kabartma tozu ve erimiş margarini ekleyerek tekrar homojen hale gelinceye kadar çırpın.
Hamuru kalıplara bölün üzerlerine vişne taneleri ekleyin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kabarıp, kenarları pembeleşinceye kadar pişirin.
Haşhaşlı ıslak kek tarifi için tıklayın
Fotoğraf kaynak: foodgawker