Ananaslı Kek Tarifi

pineapple-upside-down-cake2-1024x725

Malzemeler (24 cm.lik yuvarlak teflon tepsi)

  • Keki için:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya veya limon kabuğu rendesi

Ayrıca:

  • 7 dilim ananas

Ananaslı Kek Yapımı

  • Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
  • Ananasları tepsinin dibine dizin
  • Kekimiz klasik bir kek. Şekeri ve yumurtayı çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın.
  • Kabartma tozunu atıp, üzerine limon suyunu ekleyin ki daha güzel kabarsın.
  • Son olarak unu da ekleyip karıştırın.
  • Kek hamurunu soğuyan ayvaların üzerine dökün. En üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
  • Soğuk fırına keki sürüp, fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Kek kabarmaya başlayınca Isıyı 165 dereceye düşürün ki yavaş yavaş içini çeksin.
  • Kekin kabarması durup üzerini kızarınca kürdan batırıp içini kontrol edin.
  • Kürdan temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alın. Keki hemen bir servis tabağına ters çevirin.
  • Ilıyan kek servise hazırdır.