Ananaslı Kek Tarifi
Malzemeler (24 cm.lik yuvarlak teflon tepsi)
- Keki için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- yarım su bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı vanilya veya limon kabuğu rendesi
Ayrıca:
- 7 dilim ananas
Ananaslı Kek Yapımı
- Tercihen teflon ve yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
- Ananasları tepsinin dibine dizin
- Kekimiz klasik bir kek. Şekeri ve yumurtayı çırpın. Süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozunu atıp, üzerine limon suyunu ekleyin ki daha güzel kabarsın.
- Son olarak unu da ekleyip karıştırın.
- Kek hamurunu soğuyan ayvaların üzerine dökün. En üste fındık veya ceviz serpebilirsiniz.
- Soğuk fırına keki sürüp, fırını 200 dereceye ayarlayın.
- Kek kabarmaya başlayınca Isıyı 165 dereceye düşürün ki yavaş yavaş içini çeksin.
- Kekin kabarması durup üzerini kızarınca kürdan batırıp içini kontrol edin.
- Kürdan temiz çıkıyorsa kekinizi fırından alın. Keki hemen bir servis tabağına ters çevirin.
- Ilıyan kek servise hazırdır.